Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiesz
przecież wiesz
jak to się skończy
dwa złamane serca
trochę
więcej
rozlanych po
policzkach słonych rzek
z potłuczonych
szklistych wazonów
wyrwane z
i wkładane do
ust
czyjeś słowa
lub ich cichy brak
zjadający
kawałek po
kawałku
wszystko co wznieciło
w wazonach odbicie iskier
i poderwało kąciki
do uśmiechu
tak to się skończy
i Ty to wiesz
i nadal
chcesz mnie pocałować?

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!