Menu
Gildia Pióra na Patronite

rzecz o delikatności

wiesz

filiżanka
to jakby uśmiercanie
na brak
na nie-usta nie-dłonie

a kawa to nie kawa
tylko stylowa czerń

tak

lubię ją ubierać
oblekać mimo woli

(twojej)
czerwonej sukienki

nie

nie będzie już kolejnych wierszy
o kompilacji dwóch nagich ramion
i prostym dębowym krześle

choć noce tak samo bezwiedne bezsenne

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
  • Papillondenuit

    28 August 2011, 21:51

    rzecz o kobiecości, delikatnie ubranej w bezmiar braku

    bardzo ładny, choć smutkiem tkany wiersz...

    pozdrawiam ciepło Nikuś

  • Nika789

    28 August 2011, 10:10

    dziękuję dziewczyny.

  • giulietka

    27 August 2011, 19:54

    Perełka!
    Kradnę;)