Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bronisław

Wierszyk Marcina Wolskiego ( kamikadze)

Ile szyderstw bezkarnych
Kpiny i ironii
Zebrał nasz pan prezydent
Za gafy w Japonii
Tymczasem trzeba uznać
I docenić w pełni
wszystkie możliwe gafy
których nie popełnił
Nie jadł sushi na ciepło
pałeczkami zupy
Powstrzymał się od klepnięcia
Jej cesarskiej pupy
Nie tańczył na mównicy
choć nie zakazano
i nie nazwał mikada
panem Fudzi Yamą
A kiedy już toasty
na przyjęciu pili
nie życzył zgromadzonym
wszystkim harakiri
W księdze gości nie wpisał
,,Kocham wasze códa"
a gdy dawał autograf
nie napisał ,,Dóda "

76 513 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • fyrfle

    10 March 2015, 15:38

    A niech Ci będzie.

  • RozaR

    3 March 2015, 20:20

    fyrfle - to nie walka polityczna tylko akt patryiotyzmu. Komorowski jest szkodnikiem i marionetką. Mądrze oceniając jego dokonania i historię to niebezpieczny człowiek.
    Polecam ten film tak na przetarcie oczu. https://www.youtube.com/watch?v=zWhVc7YO4Jg

    Video zWhVc7YO4Jg
  • fyrfle

    3 March 2015, 19:17

    Typowa walka polityczna, a Marcina Wolskiego szkoda, tak zdziadział, nie umiał dostosować się do szybko zmieniających się czasów, jak też i Rewiński.