Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

To tylko wiersze

Wiersze
nie muszą być dobre

im potrzeba więcej słońca
gdy w cieniu szuflad
giną zapomniane

wiele słów ucieka
nam spod palców

ale przecież dusza
zatrzymuje ten moment

a on przelewa się
w poecie
natchnieniem

bo jak inaczej
dać im umierać

przed nocą
i tak znikną bezpowrotnie

zatrzymaj je
pióro zniesie każdy ból

każde twoje zawahanie
wypuść myśli

oddaj emocje
co gnebią od środka

daj wolność motylom
bo gdy kochasz
to o czym piszesz

każde twoje westchnienie
niewinne zamyślenie
odrodzi się wierszem.
https://www.youtube.com/watch?v=UnSujhBAvkI&ab_channel=TRITONIAMUSIC-ViolinCelloPiano-Instrumental

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!