Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 8 January 2022

Nocny dyżur

Wiem, że smutne myśli
przylatują wieczorami,
jak czarne ptaki
siadają rzędem
i kraczą
smutne wspominki,
zimne słowa...
nękają ostrym dziobem
odwagę życia
i nadzieję jutra...
Tylko miłość
płoszy złe ptaki,
tylko wiara
rozprasza nocne ćmy...
Ich noce oddano
twojej miłości...

4594 wyświetlenia
56 tekstów
3 obserwujących
  • m.M

    7 January 2022, 13:59

    Smutek często żłobi strach...
    Nowonarodzony, w żłobie położony...
    Dla nas przyszedł na świat...
    Zabrać ten strach...

    Pozdrowienia serdeczne!