Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmierzch

Wieczór,
Granica światła staje się słabsza,
Granica mroku przybiera na sile,
Istoty światła znikają,
Istoty mroku się pojawiają,
Duchy, zjawy, upiory, wodniki,
Rozpoczynają swój taniec dziki,
Ogniki nad bagnem wesoło podskakują,
w rytm dźwięków szumiących topoli.
Nieśmiałe rusałki tańczą w rytm piszczałki wodnika.
Magia wieczoru uwolniona.
Istoto ludzka nie idź za muzyką melodii wieczoru,
Nie wrócisz, nie zaśniesz, znikniesz...

701 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
  • kati75

    13 September 2020, 20:53

    Zmykamy stąd,nie będziemy autorce spamować🙂

  • Maciek Zz

    13 September 2020, 20:52

    Co? nie wiem Kati, zbroiłem znów? Ja tylko piszę te parę słów. 😀

  • kati75

    13 September 2020, 20:48

    Kruku a Ty czujesz,że rymujesz?😂diabła za uszami trudno wykurzyć

  • Maciek Zz

    13 September 2020, 20:46

    Jak ma się diabła za uszami, to walczy się z cieniem jak z pajęczynami. 🙃

  • kati75

    13 September 2020, 20:37

    Kto ma czyste sumienie niestraszne mu żadne cienie🙂

  • Maciek Zz

    13 September 2020, 20:30

    światło czyni cienie - strachu inne brzmienie

  • kati75

    13 September 2020, 20:27

    "Światłem odgarniaj czarne myśli"

  • Maciek Zz

    13 September 2020, 19:16

    Nic gorszego nie może mnie spotkać. Idę w ten wieczór, dam się złu porwać. 😱🤠