Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy widzą już z daleka

wieczór gasi miasto
w strugach deszczu resztki dnia
pukają do okien

tam twarze jak kamienie
opluwająca nas niemoc
czworonogi z farby i papieru
nagie topole w tle

głos dziennikarki odmierza czas
dawka 24
o wiele mniejsi są ci z gatunku
nie polityków
stukot plastikowych guzików
przestępczość nieletnich, chaos
i terroryzm

Proszę uważać na oczy
i duszę

pewnie będzie kolejny dzień
mówią coś o pogodzie

Za oknem noc gwałci bezbronne gwiazdy

27 549 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
  • miramija

    28 October 2012, 21:34

    Dobre... lubię...

  • misiek45

    28 October 2012, 15:00

    Może by tak wyłączyc telewizor by nie słuchac tego co nam dyktują?-pozdrawiam miło:)