Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do mamy

Więc nigdy nie przyjdziesz.

Czy więzi cię piekło, czy w niebie szczęśliwa
Zapomniałaś o niebie, które tu zostało?
Czy może w innym ciele cieszysz oczy
Rodziców, dziadków, córką będąc matką?
A może jesteś już wolnym ptakiem,
Może byle koniczyną przy szosie,
Którą rozdeptałem w myślach idąc do Ciebie?
Snów mi odmawiasz, snu jednego,
Choć ja odmawiam twoje imię
Przez wszystkie przypadki
Zdarzeń, w których zamieszkałaś.
Zmieniłaś więc mieszkanie,
A ja wśród ścian nasłuchuję kroków,
Bo już głos Twój zapominam.

Po prostu nie wrócisz.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • Sexoh't

    19 February 2021, 23:58

    Nawet jeśli tego nie czujesz, to jest przy Tobie, zawsze. Patrzy i czyta Twoje piękne wiersze. Ten napewno :)

  • kuloodporna

    19 February 2021, 22:54

    Cieleśnie nie wróci ....jednak wraca we wspomnieniach.......:)

    • funeralofheart

      19 February 2021, 22:55

      Tylko że czekam, aż mi się przyśni, a ona się uparła i nie przychodzi ;)

    • kuloodporna

      19 February 2021, 22:59

      Ja też czekałam.......nie przychodzi we śnie ....ale kiedy jest mi źle.....czuję, że ....jest ze mną i jak zawsze przytula.....:) Może nie czekaj a sama przyjdzie ......:) Tego Ci życzę ...:)

    • funeralofheart

      19 February 2021, 23:00

      Dziękuję. Również za zrozumienie :)