Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szklane odbicie

Widzisz tą kobietę?
Jej oczy są przepełnione smutkiem
Cera strasznie blada a włosy w wielkim nieładzie
Ma na sobie za dużą bluzkę i przetarte spodnie
Jest Ci jej szkoda
Tak skrzywdzona przez los
Zbliżasz się do niej chcąc ją pocieszyć
Gdy jesteś wystarczająco blisko
Wyciągasz do niej dłoń ona robi to samo
Lecz zamiast niej dotykasz zimną tafle szkła
I nagle uświadamiasz sobie, że to tylko ty
A potem wracasz do codzienności...

1266 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
  • female cenobite

    21 April 2014, 09:25

    Mi szkoda tej kobiety i poruszył mnie twój wiersz i zasmucił.Jeśli to o Tobie... współczuję Ci. :'( Pomyśl jednak, że takich skrzywdzonych kobiet jest wiele... Mi też często jest ciężko i wtedy myślę, że przecież nie tylko mnie jednej i ta myśl mi pomaga... Pozdrawiam, Danielle.