Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Inne ...piękno"

Widziałeś piękne bulwary zachodzącego słońca,
wspaniałe kwiaty w zielonych ogrodach,
zachwycałeś się białym żaglem, rozpiętym
na masztach, niczym skrzydła mewy
unoszącej się nad bezkresem morza,
podziwiałeś zielone krajobrazy i fiordy.

Dziś spójrz w moje niebieskie oczy,
zobaczysz w nich najpiękniejszą miłość,
która nigdy się...nie skończy.
Dotknij dłonią serca, poczujesz jak bije
rytmem twojego imienia, zajrzyj w duszę moją,
w niej tęsknota, niczym wierna rzeka
wezbraną falą do brzgu płynie a ja do ciebie,
na wyspę...szczęścia

Nim zgaśnie dzień i nastanie kolejny zmierzch
jeszcze raz dotknij ust moich, od pocałunków
naszych, tak namiętnych i tak drżących,
zapamiętaj melodię najpiękniejszych słów
jakie zakochana kobieta mówi mężczyźnie,
i zapamiętaj mnie...może kiedyś jak kolejne
cztery pory roku w twoim życiu...przeminę.

Julka.

54 917 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    20 September 2011, 18:32

    Zosiu...też tak bym chciała, ale wiesz, że życie pisze nam inne scenariusze :):) Chyba nie wiele mimo wszystko zależy od nas samych.
    A że nadzieja matką....wszystkich...nadal ...mam nadziję :):)

  • złośnik

    20 September 2011, 18:03

    Obyś nie przeminęła...

  • Elizabetta

    20 September 2011, 15:10

    Ładne wiersze wychodzą pod wpływem tych emocji i przemyśleń:)))

    Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)

  • Julka 10

    20 September 2011, 15:08

    Ewelino...dziękuję, tym bardziej, że za " poetkę" się nie uznaje...
    To co piszę, to moje emocje, przemyślenia....bardziej lub mniej sensnownie... " wierszem"... zapiane...:):)

  • Elizabetta

    20 September 2011, 14:58

    Miło jest wejść na ten dział wierszy i czytać takie przyjemne wersy:)) Graatulacje:) ode mnie wielki plus:)