Menu
Gildia Pióra na Patronite

pot prąd

widziałem wiatr
jak włosy rozpuścił
i potargany wracał do domu

widziałem deszcz
co stopy przemoczył
a wystarczyło nie spadać

widziałem nas
przez dziurkę od klucza
choć klamka już dawno zapadła

o młodości!
zerwij mi skrzydła
bym nie odleciał do wiosny

18 724 wyświetlenia
167 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    28 December 2018, 08:06

    Zręczna gra słów i nawiązań do poezji.

  • 27 December 2018, 18:43

    :)

  • AMA

    27 December 2018, 16:54

    starość, śmierć zerwie skrzydła , a wspomnienie młodości odemknie drzwi, zadaniem wiatru targać włosy, deszczu- moczyć, życie jest odczuwaniem, tak to widzę

  • Naja

    27 December 2018, 15:20

    Z perspektywy widzi się lepiej...

    Ładny wiersz :-)

  • sprajtka

    27 December 2018, 14:55

    Rewelacja...