Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spadająca gwiazda

Widziałam spadającą gwiazdę

jak strzała
przebiła ziemię,

jej błysk wywołał
u mnie lęk.

Pomyślałam;

może, zabrała
czyjąś duszę w zaświaty
zostawiając łzy?

a może...

trafiła w serce kochanka i
rozkochała
do nieprzytomności.

Boję się
spadających gwiazd,
choć są takie piekne.

27 428 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • misiek45

    18 October 2012, 23:55

    Jolu zamyśliłam czytajac Twój wiersz,a może taka spadająca gwiazda to stracone jedno życzenie? lub jedno spełnione? kto to wie-bardzo fajnie się czytało i lekko-miłej nocki pozdrawiam:)