Menu
Gildia Pióra na Patronite

Liść

Widziałam jak spadłeś
Zmarszczony, pożółkły...
Widziałam, jak umierałeś.
A nikt nie wyraził smutku...

Nikt też nie składał kondolencji
Bo i po co? Taka kolej rzeczy,
że tylko my - ludzkie istnienia
chcemy uciekać od zapomnienia...

Widziałam jak wcześniej
świeżozielony
w życie wszedłeś
Ale nikt nie gratulował
Więc gdy odszedłeś
W tragedii swojej - niezauważony...

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RudaDusza

    20 September 2016, 22:55

    Dziękuję :)

  • krysta

    20 September 2016, 22:49

    b.ładnie.
    :)