Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Widziałam dzisiaj jak chmury zabierają gwiazdy i księżyc.
Słyszałm dzisiaj jak zza chmur samolot krzyczy z tęsknoty za ziemią.
Widziałam jak matka płacze w obawie o swoje dziecko.
Czułam jak iskierka nadzieji dziewczynay tracącej ukochanego gaśnie.
Kiedyś czułam ciepło Twojego ciała.
Kiedyś czułam uścisk Twojej dłoni.
Kiedyś czułam Twój oddech na mojej szyji.
Dzisiaj czułam jak mnie odrzucasz.
Dzisiaj zauważyłam, że czas mi Ciebie zabiera.
Jednak wiatr rozwieje chmury i wiazdy z księżycem znów pojawią sie na niebie,
samolot wyląduje, matka otrze swoje łzy,
w dziewczynie zapali sie nowa iskierka nadzieji,
a ja juz nigdy nie poczuję Ciebie przy mnie...
Dzisiaj tylko Cię wspominam...
i nie mów mi, że mało przeżyłam.

sierpień 2007r.

5628 wyświetleń
62 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!