Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotografia nr 358

Wiatr niesie ze sobą
niepokój
za blaszane ramię
szarpie kamienicę starą
która śpi
i w węgłach jej oczu
kręci się czarny dym
z komina

Niebo przepływa na wschód
pulsują jak roje kłęby ptactwa
i ledwo widoczny kontur miasta
sterczy sinym kanciastym biodrem

Wyjdę jeszcze wyrzucić śmieci
śpiew ptaków
szum ulic
przez umysł przecedzić
i wyłowić krzyk sąsiadów
toczących wojnę
przed małym sklepem

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • solus.amor

    2 January 2023, 13:58

    niepokój
    za blaszane ramię
    szarpie kamienicę starą
    która śpi - tak bardzo mi się to podoba!