Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sentymentalny świstek

Westchnął teatralnie upadając na mentalne wrzosy,
Patetycznie spoglądając otępiałym wzrokiem
Próbując wychwycić nieudolnie wzniosłe głosy.
Absynt nie rozpalił serca ogniem.

Pisałeś o miłości poematy pokruszone, daremne,
Górnolotnie cedząc słowa nad wyraz usilnie.
Otoczony iluzjami wznosząc modły, glorie niechwalebne.
Mierząc emocje fragmentarycznie, fałszywie.

12 119 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!