Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

wrzesień

we wrześniu dusza ma na imię
melancholia
wracają wspomnienia
a oczy utopione są w morzu łez

proszę dotknij mojego serca
i powiedz czy dla ciebie też jest takie zimne i ciężkie

bo słów mi zabrakło by opisać ten ból

a najbardziej boli mnie to miejsce
w którym kończą się
Twoje uśmiechy, szepty i słowa
a zaczyna moja samotność
pusta dłoń
żałoba

13 863 wyświetlenia
145 tekstów
14 obserwujących
  • NoMadAtAll

    8 September 2022, 19:07

    dziękuje że to napisałaś
    Rozumiem cię dobrze
    uczucie tęsknoty za kimś bliskim to ciężar
    ale wszystko kwestią rozumowania
    z tym że nie wszystko da się zastąpić,,
    rozumiem cię bo (w pewnym sensie)
    też odczuwam żałobę
    żałobę za szczęśliwym sobą..
    moja babcia dała mi jedną radę
    "Szukając szczęścia drogie dziecko
    staraj się serca swego za nic w świecie nie tracić,
    to ty decydujesz kogo tam zapraszasz i tylko ty masz tą moc żeby tą osobę wyprosić, tylko nie zapomnij jej podziękować "

    od RedRose, anna kowalczyk, Duse
  • Adnachiel

    8 September 2022, 14:43

    Doznajemy różnych strat, wielkich i małych. A potem trzeba żyć dalej. Choć w chwilach, kiedy świat wali się na głowę, tylko wspomnienia pozostają nietknięte.

    Super, że jesteś!

    • PainWithoutLove

      12 September 2022, 17:41

      dziękuję i wzajemnie - dobrze, że jesteś :)