Menu
Gildia Pióra na Patronite

Face(Boga)

Wczoraj była burza,
pioruny trzaskały jak flesze
a mi wydawało się,
że Bóg ma aparat w ręce,

świat nagle zamarł w bezruchu,
jakby pozując Stwórcy
a ludzie, niewierni, bez grzechu,
czekali aż skończy się chmurzyć,

prąd wysiadł i ciemność nastała,
diabeł znów wyszedł z ukrycia,
usiadł sobie na parapecie,
patrząc jak to potrafi bawić się elita.

147 032 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • lebo

    4 June 2011, 20:14

    No pewnie Aguś, jeszcze nikomu troszkę prądu nie zaszkodziło;p

  • lebo

    4 June 2011, 14:32

    Hehe, a wiecie dlaczego blondynka się uśmiecha jak jest burza? bo myśli że jej zdjęcia robią;)
    A ja się burzy nie boję, jak jest i mam taką możliwość to wychodzę na balkon obserwując przedstawienie;p

  • 28 May 2011, 23:27

    A ja tam się boję... Jakoś wolę ciszę i deszcz, niż grzmoty i ulewę.

  • 28 May 2011, 23:26

    Kasiu...ja stawiam na remis ;)
    Jeszcze nie raz w nie zagrają, ku uciesze jednych.. i trwodze mniej odważnych ;)

    ps. ja się burzy nie boję, a nawet ją lubię ;)

  • 28 May 2011, 23:20

    Ja tam zawsze się zastanawiałam, czy Bóg wygrał w te kręgle czy przegrał...

  • 28 May 2011, 17:20

    ..haha...no tak..
    by niebios nie męczyć swym ględzeniem
    przy elitach został... przez "zasiedzenie" ;)

    Pięknej reszty dnia :)

  • 28 May 2011, 16:41

    ~ciche myśli
    A może diabeł dostał
    od Boga zaproszenie
    tylko Niebos nie chciał
    narażać na swe ględzenie.
    Może lubił patrzyć na elitę
    siedząc na parapecie.
    W końcu ma swoją świtę
    i inne są zabawy dla nich na świecie.

    ~LUNA LOVEgood
    strasznie mi miło, że Ci się spodobał :)

    Pozdrawiam miłe Panie w to sobotnie popołudnie :))

  • LUNA LOVEgood

    28 May 2011, 15:36

    Piękny wiersz, niestety brak mi natchnienia, aby zrymować
    Bo mój wiersz przy twoim może się schować.

  • 28 May 2011, 14:25

    Nie łatwa jest rola Boga
    jeżeli nawet elita
    na parapetach swych domów
    woli diabła przywitać...

    Pozdrawiam ciepło :))