Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zostawiasz ją.

Wciąż tyle słów, tych oszukanych
co pustką cichą, w sercu żyją
bełkotem swym rozchylają usta
gorycz niby słodyczy, piją…

W mieszance tej
skwaszony smak
nakłada wiary
drugą skórę
na wysypisku
gubi gorycz
rozwija złudny
smak purpury…

I idziesz tak
zostawiasz ją
jak po czekoladkach... opakowanie
wędrujesz wzdłuż mostu nad rzeką
nie myślisz, co dalej... co dalej się stanie ?

Zostawiasz ją za sobą.
na zawsze ?
czy na chwilę... znowu !

cd. wiersza - w opinii.

22 306 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 12 May 2011, 21:25

    Dziękuję i ciepło Was pozdrawiam :))

  • marka

    12 May 2011, 21:15

    Wyścielony ładną melodyką ten utwór, daje do myślenia, a klimat...
    Słychać szelest opakowania po czekoladkach, fajne metafora wyszła.
    Gratulacje.

  • Sol 8

    11 May 2011, 08:30

    Piękny duży plusik :))

  • 11 May 2011, 07:52

    Przepraszam, ale nie mogę edytować wiersza ( komuś to przeszkadza najwyraźniej ). Poniżej prawidłowy tekst i plik muzyczny od słów :

    Zostawiasz ją za sobą.
    na zawsze ?
    czy na chwilę.. znowu !

    http://www.youtube.com/watch?v=JavxJQ6qS64&feature=youtu.be

    A powiedz mi Kochanie
    co się z Nami stanie ???

    ( … dedykowane … nadawcy w/w pliku … )

    Pozdrawiam ciepło odwiedzających mój profil :))

    Video JavxJQ6qS64