Menu
Gildia Pióra na Patronite

W blasku świec...

W blasku świec wyglądasz najpiękniej
skupiona wyłącznie na patrzeniu na mnie
jak gram na gitarze dla ciebie piosenkę
pieszcząc struny palcami…tak nieporadnie…

W blasku świec najpiękniej się uśmiechasz
perlistym zaproszeniem do bram namiętności
a ja zawstydzony na twój dotyk czekam
i choć bardzo cię pragnę…brakuje mi śmiałości…

W blasku świec najpiękniej mnie dotykasz
palcami muskasz klatkę, szyję, usta, włosy
a gdy całujesz mnie, oczy uroczo zamykasz
by nie spłoszyć ptaków…mojej nieśmiałości…

W blasku świec pragniesz mnie najpiękniej
wkładając całą siebie w magiczny lot motyli
i tańczysz z taką fantazją i z takim wdziękiem
i opadasz najpiękniej z lekkością wodnej lilii…

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • jacqeline

    20 March 2012, 12:47

    Cudowny nastrój, niemal widzę płomyk świecy:)

  • zugimihau

    19 March 2012, 09:35

    chyba wszyscy jestesmy podobni.:) te same lęki te same odczucia..:) pozdrawiam

  • aloya

    18 March 2012, 12:13

    Dźwięki gitary, świece i delikatna nieśmiałość.Twój wiersz Gerardzie pobudza wyobraźnie. Piękny i romantyczny.
    Pozdrawiam:))

  • Elizabetta

    17 March 2012, 19:16

    Po prostu Piękny!:)

  • Sylwia Friday

    17 March 2012, 11:16

    jejku... Jakie piękne! Uwielbiam dźwięki gitary i dłonie gitarzysty... Ach... rozmarzyłam się.