Menu
Gildia Pióra na Patronite

stacyjka

Wbiegłem na peron zdyszany,
pociąg do biegu się szarpnął.
Wpadłem na ciebie zmieszany
i zakołysał się wagon.

Zawirował przed oczami
cały twój czarny warkoczyk.
Łapię powietrze ustami
i twój oddech jak narkotyk.

Na małej, skromnej stacyjce
już spotkaliśmy się kiedyś.
Nie ma mowy o pomyłce,
w ręku miałaś przebiśniegi.

A w twych oczach dwa bławatki
z uśmiechem na mnie patrzyły.
Piękne były wszystkie kwiatki,
lecz losy nas rozdzieliły.

48 032 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Sylwia P.

    26 July 2020, 10:38

    U mnie też coś dzisiaj stacyjkowego 😉

  • Maciek Zz

    25 July 2020, 20:01

    Miłe Panie 😘😘😘
    dziękuję :>