Menu
Gildia Pióra na Patronite

Upadamy, by znowu poczuć grunt

Wargi zaciśnięte, zabliźnione jakby
długo jeszcze nie wystygną
od ciepła słów pobladłych
– to one pierwsze zgasły.

Mętne łzy w zmiętych objęciach
skrystalizują się i potoczą
po niewzruszonej dłoni, wystawionej
w powietrze zwiędłe,

– a ja dalej będę czekać
w poezji, w fantazji, w Twoim śnie.

9526 wyświetleń
114 tekstów
83 obserwujących
  • 9 March 2012, 15:58

    Czuję się zaszczycona Twoją obecnością,
    a ponadto chyba nigdy Ci nie wspomniałam,
    że masz u mnie plusa nie tylko za swoje genialne myśli,
    ale też za nick.
    Pozdrawiam, Rodionie.

  • 9 November 2011, 17:09

    Dzięki. :)