Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ma czasu

Wahadło nie będzie
wiecznie bujać się
na prawo i na lewo
przystanie na środku

Nadejdzie chwila gdy
ostatnie ziarnko w klepsydrze
nie zobaczy więcej
swoich braci tam powyżej

Dzwon wybije
niepełną godzinę
zanim przetopią go
na kule armatnie i pistoletowe

A wtedy tylko świst
przecinanego powietrza
oznajmi ich ostatnią
sekundę wolności

Ale wcześniej
ty idź tam gdzie zawsze
chciałeś iść
abyś nie żałował niczego

Gdy zniknie ta blada
wskazówka na tarczy
zegara słonecznego

17 459 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!