Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwile złote

W życiu piękno tkwi w chwilach złotych,
W jednym spojrzeniu, w migającym lotem.
Wierszem układam słowa, by opowiedzieć,
Jak ważne są te chwile, jak łatwo przeminąć.

Wędrując przez dni, goniąc za marzeniami,
Czasami zapominamy o małych drobiazgach.
Wiersz przypomina, jak piękne są chwile,
Jak istotne jest zatrzymanie się na chwilę.

Wierszem opisuję uśmiech na twarzy,
Wczesny poranek i śpiew ptaków w trawie.
Opowiadam o spotkaniach, miłych gestach,
O tym, jak każda chwila jest darem bezcennym.

Wierszem maluję barwy zachodzącego słońca,
Opowiadam o sile miłości i przyjaźni.
Bo to w tych chwilach ukryte jest szczęście,
Które przynosi ulgę i spełnienie życzeń.

Tak więc poezją chcę Ci przypomnieć,
Byś zatrzymywał się w środku zgiełku i hałasu.
Byś doceniał każdą chwilę, jakby była ostatnią,
I w życiu z miłością, radością się splatał.

Bo wiersz jest jak klucz, otwierać umie serca,
Przypominać, że życie to nie tylko zgiełk i praca.
To również te małe, magiczne chwile,
Które wierszem uwieczniam, by na zawsze trwały.

31 304 wyświetlenia
641 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!