Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila...

W życiu Jana Kowalskiego
jest coraz więcej smutku

Wczoraj radość przeciekła mu
przez palce
pochlapała buty
potarła policzek szorstką dłonią
słonecznego wieczora
ufundowała złotą godzinę
biegającą kolorowymi plackami światła
po ścianie ze starych desek

Poszedł do baru na piwo
bursztynowe
dał kelnerce napiwek
spojrzał na parę zakochanych
patrzących sobie w oczy namiętnie i głęboko

W radio mówili
że czterdzieści procent dzieci
w Unii Europejskiej
rodzi się w pozamałżeńskich
związkach...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!