Menu
Gildia Pióra na Patronite

Relikwia

w źrenicach moich oczu
zgasły już łzy

lecz dusza mi oślepła
na błękit nieba

bo go nie widzę
w spojrzeniach aniołów

tylko pióra są niebieskie
ich skrzydlatych cieni

wiem że odkąd zamknąłeś powieki
śnię ci się

ale nim cię Bóg obudzi
twój grób to najcichsze

i najświętsze miejsce
na ziemi

https://www.youtube.com/watch?v=o4GP_xHSPTs

101 654 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • mill

    20 November 2015, 14:49

    ...dla mnie to perełka Twój wiersz ....pozdrawiam .............

  • Malusia_035

    4 November 2015, 19:47

    zapiera dech ,słowa są zbędne :)

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • PainWithoutLove

    2 November 2015, 19:04

    Mało słów, a dużo treści. Do tego wielka wrażliwość. I jak tu nie uwielbiać Twoich wierszy?
    Zawsze będę tu wracać.
    :)

  • Adnachiel

    1 November 2015, 21:28

    Marianko dziękuję Ci.

    Giuli... I znów ziemia jak niebo się stała, błękitna i święta.
    Nie dziękuj mi, to ja Tobie dziękuję, że jesteś.
    Cyrenejczyku mojego życia, ukrzyżowanego bolesną tęsknotą.

  • giulietka

    1 November 2015, 17:22

    Twoja dusza nigdy nie oślepnie na błękit, ona jest tym błękitem...
    Dziękuję, że dzielisz się nim, mimo, że pewnego dnia pękło niebo...
    Bardzo mnie wzruszyłeś od tytułu aż po wspaniałe ostatnie wersy.

  • nicola-57

    1 November 2015, 16:24

    tak...i...
    BDB