Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ballada karierowicza

W zakładzie pracy
zaraz za drzwiami dyrektora
stoi automat
a w nim wazelina
(za pięćdziesiąt groszy)
w krążkach

Wystarczy kupić
chwila odwagi
awans murowany
przez otarte pośladki

Jeżeli chcesz wyżej
np:
do stolicy
to musisz pojawić się
w mini spódnicy

To nic, że masz męskie
niezgrabne nogi
liczy się sprawność
i sztuczki nieskromne

Tu szanse ma każdy
który odważny
awans czeka w centrali
czy wystąpisz w animacji?

(refren na zakończenie)
Ref:

Ogol tors
przytnij wąs
ściągający użyj krem
w uda wetrzyj
poziomkowy dżem.

Bonus:

KAPITALISTA

Żeby mieć zysk
trzeba zrobić wyzysk
i zarżnąć trzeba
fizycznego głąba
co robi jak osioł
by się przypodobać...

marka

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Bezsens

    22 June 2010, 23:09

    Żeński przykład Krasickiego ;)))
    Więcej takich utworów ukazujących rzeczywistość, potrzebne są ;)
    Może tak do ludzi warto przemówić.

  • motylek96

    16 June 2010, 22:57

    ty to potrafisz rzeczywistość ukazać wierszem pisaną

  • 14 June 2010, 20:07

    Głośnym i cichym anal - lizatorom mówię stanowcze nie:)

  • lizz

    14 June 2010, 16:51

    wiersz tchnący rzeczywistością. +

  • 14 June 2010, 13:38

    Wazeliniarstwo na topie. Świetny wiersz. Pozdrawiam

  • Gold Fishy

    14 June 2010, 11:58

    Oj, ta wazelina to coraz powszechniejszy towar w dzisiejszych czasach :/