Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spłoszone uczucia

W zakamarkach pochowane...
Tęsknoty.
Wabione słodkim zapachem
Serdeczności
wyrwały się jak harty
z uwięzi...
węsząc i goniąc
za uśmiechem
zapędziły przyjemność
w mroczny róg...
Uśmiech
czmychnął spłoszony...
Przyjemność została pożarta...
Tęsknota ze spuszczona głową
wróciła do kąta
żałując
swojej swawoli ...

19 410 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • Nemurenai

    14 March 2014, 00:28

    wróciłam do kąta
    żałując
    swojej swawoli ...

    ...przyrzekając sobie (po raz kolejny), ze już nigdy więcej nie dam się zwabić.

    respekt
    i fiszka, bardzo ładny wiersz

  • Albert Jarus

    13 March 2014, 21:44

    świetny
    pieknie

  • RozaR

    26 February 2014, 15:33

    Bardzo dobre . Uznanie za chwilę refleksji.

  • I.Anna

    26 February 2014, 10:15

    Ten utwór napisałam w pewnym - innym miejscu ...Nie myślcie, że to plagiat, podzielę się na moment nim z Wami, bo chciałam Wam go pokazać:)