Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieuniknione

W zachodzącym słońcu
wszystko zdaje się mijać bez bólu

jakby to co jutro się zdarzy
jest już zapisane

nową otwartą księgą
z zarysem nowego szkicu

niby jesteśmy częścią ziemi
i do niej powrócimy

jesteśmy piaskiem w klepsydrze
co mija nieubłagalnie

odłamkiem szkła
co roztopi kolejny dzień

łudzimy się ,że mamy wpływ
na to co nas otacza

ale tak naprawdę
przemijamy jak ten czas

zaklęty w białej perle
zastygnie kiedyś

żywica naszego istnienia.
https://www.youtube.com/watch?v=-rKwPblSdQA&ab_channel=RUELLEVEVO

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!