Menu
Gildia Pióra na Patronite

..(nie)Pojęte.?..

W wielu kwestiach wciąż są spory
o to kto ma złe wybory
kto bez przerwy się obija
a na innych wznosi kija

Potem cykl ten się obraca
wszystkiemu winna jest praca
bo za długo robić trzeba
a mimo to nie ma chleba

Chciałoby się wszystko mieć
każdy powie- trzeba chcieć
i też o to wciąż są kłótnie
fakty trzeba mieć na płótnie
by móc do nich wciąż powracać
odsetek cudzych nie spłacać

A więc przestań wszystko chcieć
tylko czyny zacznij mieć =)

9455 wyświetleń
251 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!