Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Dziękuję Ci..."

W Twoim sercu Świat cały się kryje.
Umysłem wszystkie zegary zatrzymane.
Kiedy czas nieistotny się zdaje.
Ty, mu wartości nadajesz -
Kiedy zmartwychwstajesz.
Dotykasz duszy Panie.
Lód serca kruszysz, by nie cierpieć katuszy.
Wiarą napełniasz, dajesz nadzieję.
Kochasz i chcesz być kochany.
Cały Świat w Twych oczach zatrzymany.
Wiara w niej mądrość się kryje, ogrzewasz i napełniasz miłością serca zmarznięte, zdawać by mogło się, że są niczyje.
Kiedy światło jest we mnie, wiesz jakie?
- Światło wygasłych dni.
Ty nadzieję na powrót blasku dajesz mi.
Za to, za miłość, wiarę, nadzieję...
Dziękuję Ci Panie.

281 875 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!