Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Restytucja

W twoim głosie
wygrzewa się jaszczurka
na progu polany
gdy opowiadasz
jak kładziesz się do snu
w czerwonych jak rewolucja szpilkach
ale czy w halce
spokojnej
pospinanej koronkami
przepuszczającymi zapach ciała
czy w pończochach
(znak zapytania)
a może tylko w roztargnionych włosach
galopujących wśród zmarzniętych ramion
pokrytych patyną
nieśmiałego księżyca

Czy pijesz herbatę
a może wino z lampki
sięgając wyobraźnią świtu...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    12 May 2020, 06:22

    Kolejna przepiękna akwarela! Miłego dnia, Piotrze!:)

  • Papużka

    11 May 2020, 19:46

    Niesamowity...

    od Naja