Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piosenka mało optymistyczna

W twarzy tego człowieka
już nie ma nic
tylko samotny nerw
na skroni rozedrgany
nadając SOS tańczy

Ten człowiek był kiedyś normalnym
obywatelem z jajecznicą na śniadanie
usmażoną na łonie kochanki

Później się z nią ożenił
i rzeźbił jej nagi kontur
w odtwarzaczu video wspominany
i któregoś dnia dostał w pracy wolne
a w jego łóżku
orał ją kochanek

Zszokowany wyszedł
i zapił żal w pobliskim barze
a gdy po pijaku jechał donikąd
to złapali go z lotnej blacharze

Stracił w policji posadę
i w jednej chwili świat się zawalił
żonę pokrywa umięśniony blondyn
a on gra w karty z żalem...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • MyArczi

    3 February 2020, 22:31

    wniosek jest prosty: wszystko wydaje się znośne, póki nie pójdziesz na urlop