Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kroki wdzięczności

W tle: Within Temptation - "Memories"
https://www.youtube.com/watch?v=gsQIOgkZt68

przesiewam między palcami wspomnienia
ostrożnie
odłamki szkła wygładził czas
lecz jeszcze kilka chwil rani mnie
przewrotnie

przesiewam między palcami wspomnienia
tak często
łatam promieniami słońca
utracony bezpowrotnie czas
na żal - niepotrzebny

pora zapomnieć -
myślę - lecz serce knebluje rozum
i rozdrapuje rany
posypując je solą rozżalenia

a przecież
nie mam innego życia
biorę więc w swe ręce to
co los zechciał dać
i uczę się kroków wdzięczności
raz jeszcze
każdego dnia
na nowo

3825 wyświetleń
84 teksty
8 obserwujących
  • carpe_noctem

    19 October 2015, 00:29

    JaiTy, dzięki :)

  • 19 October 2015, 00:24

    Świetnie.