Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wygaszanie

W tle: Queens of the Stone Age - This lullaby
http://www.youtube.com/watch?v=PMO3hpqzuPY

w zmiętych zwojach spokoju
resztki marzeń
drżą w porannym słońcu
bezgłośnie

ostatnie nutki zapachu
rozbijają się
o krawędzie wzburzonej pościeli
przekornie

wygasła kołdra samotna
już dawno
a ja na parapecie okna
wypatruję
księżyce oczu i gwiazdę serca
bezsennie

gdzieś w dali w melodii wiatru
Morfeusz
zgubił klucz wśród tańców do krainy
mych snów

niecierpliwie przedzieram się przez
gąszcze koszmarów
lecz do polanki marzeń nie prowadzi już
złamany drogowskaz

bez Ciebie
sny pierzchną z moich rzęs
ulotnie nieuchwytne
scałowane pustką

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!