Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niemoc

W tle:
https://youtu.be/zDktApy8Sn0

***
Niemoc
z ogromną siłą
wyciska ze mnie wszystką
chęć do życia
starannie obezwładnia o poranku
prawą i lewą nogę wstawania
i wbija pazernie swe szpony
w bezsens mojego trwania

a ja tak pokornie
ubezwłasnowolniona
pozwalam jej dociskać się do ziemi
i z twarzą w prochu
spalonych mostów donikąd
coraz bardziej zlewam się
z nimi

3825 wyświetleń
84 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!