Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko tyle

W tle: Lifehouse - "Everything"
Mamie

http://www.youtube.com/watch?v=fjDojEOiMcE

marzenia zbyt mocno
wytarte w kolanach
na które rzuca je
tak bezdusznie
krótkowzroczna rzeczywistość

słowa już nie mieszczą
się w znaczeniach
za ciasnych w łokciach
wyobraźni
nieprzepychającej się
przez mgłę

kupka popiołu serca
w garści
i mały chwiejny płomyk
na końcu horyzontu
świeczki
stopionej woskiem ciszy

tylko tyle
ma dziś feniks
we mnie
ale wystarczy
i dla ciebie
jeśli przyjmiesz uśmiechem
moje wyciągnięte
spojrzenie

22 632 wyświetlenia
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    6 December 2012, 09:02

    Pechowa, bardzo się cieszę ;) Lubię trafiać, byle nie zatrutą strzałą. ;)
    Misiek, tylko tyle to w pewnym sensie aż tyle ;)
    Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego w dniu Świętego Mikołaja - żeby Wasze serca miały czym obdarowywać. ;)
    M. ;)

  • misiek45

    5 December 2012, 18:53

    Tylko tyle a jednak dośc wiele by znaleźc miejsce na chocby skrawki marzeń -pozdrawiam Madziu serdecznie i dodam że piękny wiersz:)

  • Inel

    5 December 2012, 12:51

    Dziękuję i również pozdrawiam,
    M. ;)

  • agniecha1383

    5 December 2012, 12:41

    śliczny...pozdrawiam