Menu
Gildia Pióra na Patronite

W ciemności

W tle: Disturbed - "Darkness"
http://www.youtube.com/watch?v=T23D193nCys

w ciemności blakną cienie
przebiegające dreszczem po plecach
za dnia

nieprzenikliwością swą ciemność
zadaje tak wiele pytań dyskretnie
kryjąc odpowiedź
za zwiewną zasłoną snów

ciemność ma ciepłe ramiona
gościnne dla tych co
za dnia niezmiennie pod prąd
walczą ze światłem

w ciemności idealna panuje równość
noc zaciera różnice zbyt
subtelne by wyszły poza krąg
bezlitosnego światła

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    20 September 2012, 10:33

    Dziękuję Ci bardzo. ;)
    Cieszę się, że dają się czytać. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • motylek96

    20 September 2012, 08:12

    wiersze twoje z podkladem muzycznym tworza swietna calosc

  • Inel

    19 September 2012, 10:46

    Misiek, baaaardzo dziękuję. ;)
    Ciemność od zawsze mnie intrygowała. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • misiek45

    19 September 2012, 00:25

    Madziu udał Ci się wiersz,wyszedł subtelnie poza krąg jak ta ciemnośc -miłej nocy :)

  • Inel

    18 September 2012, 21:16

    Ten wiersz mnie męczy od miesiąca i nie mogłam go "ogarnąć". Żyje własnym życiem. ;)
    Tak, to moja ulubiona strofa. Jakoś bardzo bliska.
    Talent? E, nie, taka paląca potrzeba wyrzucania z siebie skłębionych myśli. ;)
    Ale cieszę się, że nie jest aż tak źle, jak myślałam. ;)
    Hmmm...Lubię tę piosenkę i przy niej zasypiać. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)