Menu
Gildia Pióra na Patronite

O tańcu

W tańcu
kobieta jest kwiatem
w objęciach mężczyzny
który subtelnie rozkwita
w milczeniu dłoni
wilgocią zlanych
sklejonych wzrokiem zmierzchu

W pościeli rozwiana
śmiało wiatr burzy w niej spojrzenie
dzikiej polany
okryta czarną pończochą
zastygła w woalce
słodkiego zapachu
skrzydełko zakreśla stopą...

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!