Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamięć o moim dziadku

W swoich snach wciąż podążam
za śladem pamięci co pozbawił radości.

Pozostały po Tobie tylko wspomnienia.
Tym marzeniem było usłyszenie Twoich kroków.

Tym marzeniem było usłyszenie Twojego głosu.
Tym marzeniem było spotkanie Cię znowu.

Odszedłeś, a wraz z Tobą moje dzieciństwo.
Niedomówienie przetrwało wiernie pozostało.

Cóż mi po tym kiedy ja już wiem,
że nigdy więcej nie zobaczę Cię.

Na samą myśl o Tobie jeszcze,
smutek i trwoga przepełnia moje serce.

Nie zdążyliśmy nacieszyć się sobą.
Bóg zabrał Cię do nieba.

Pozostały wspomnienia, żal i pustka!
W taki sposób niespodziewany!

Jakby ktoś światło w tunelu zgasił.
Tęsknota rozdarła serce i duszę!

Zbiór wspomnień ożywia,
na mojej twarzy uśmiech.

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!