Menu
Gildia Pióra na Patronite

Izolacja

w sobie samej zamknięta
myśl dotknij pustką wydrapana
to nagroda samotności

że, można
żyć przy sztucznym świetle
jak ćma w tkaninie nocy

że, można
zapalając lampę księżyca
odwrócić się od jutra

tylko rankiem
czerń najbardziej drażni

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Akte

    15 September 2011, 17:09

    Julka chyba tak zrobię :)

    pozdrawiam WAS

  • Julka 10

    15 September 2011, 17:02

    Proponuję ..odwrócić się od.." wczoraj" a na ...jutro spojrzeć z..nadzieją :):)

    Zgadzam się dziewczynki...świetny wiersz.

    Miłego dnia :)

  • giulietka

    15 September 2011, 17:00

    A mnie omotały swoim wdziękiem te słowa:

    że, można
    żyć przy sztucznym świetle
    jak ćma w tkaninie nocy

    Subtelnie i tajemniczo...jak zawsze u Ciebie Dario...
    Pozdrawiam;)

  • Akte

    15 September 2011, 16:54

    Grażko pięknie dziękuję i pozdrawiam ciepło :)

  • 15 September 2011, 16:52

    można
    zapalając lampę księżyca
    odwrócić się od jutra

    ...ale nie można odwrócić się od Twoich pięknych wierszy :)))