Menu
Gildia Pióra na Patronite

Diogenesie...

W słowach
Niesmak
Przeżuta guma
Wypluta
Światło księżyca
Wypływające przez korony drzew
Ich czarne palce i oczy
Patrzą w Twoją pustą twarz
Zabierają krzywe resztki duszy
Ssą aureole
Na rzęsach kryształy pozostały
Czy to człowiek?
Gdzie człowiek?
Opuszczam swoją latarnię
Nie znajdę

11 833 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!