Menu
Gildia Pióra na Patronite

O Tobie...

W rozstaniu kocham jedno tak szalenie,
Że gdy znów cię zobaczę w ramionach odmienię
Swój los, co jak czas przez palce ucieka
Nie mówi żegnaj, a jednak z daleka
Chcę chwycić, odciągnąć, zatrzeć w pamięci
Twoje spojrzenie i uśmiech co nęci
Zmartwioną ma duszę, patrzącą, stęsknioną
Objętą w pamięci i w myślach spaloną.
I znów cię zobaczę, znów skrzydła rozłożę
Radości! nic więcej daj mi mój Boże.

7034 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • Ineska

    8 October 2013, 21:44

    Pięknie.

  • 11 May 2012, 22:22

    Ciekawa jestem ulubionego poety:)

  • Inel

    5 May 2012, 19:08

    Pożegnanie to chyba jedno z najdziwniejszych uczuć. Wszystko w nim zależy od tego, czy nadarzy się chwila powitania. ;)
    Piękne wiersz. Prosty, ale bardzo ujmujący.
    Pozdrawiam. ;)