Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bella

W puszystości mchu
uwić delikatność motyla
i niczym diadem we włosy wpiąć
a motylkową grację
zawiesić w złotym talizmanie

Z eleganckiego spojrzenia
słać ciepło słońca
i w wykwintnych dotykach
filiżanki
zawierać piękno wszystkich uniesień
i upadków
serca

wypierane u płci „pięknej”
upragnione
lub niezauważone
piękno prawdziwych dam

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!