Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec w miejscu

W pustym sercu
jeszcze muzyka gra
i choć miarowo bije
nie należy do nikogo

spopielały słowa na
przetartych listach
oddychają jeszcze
by doczekać świtu

w milczeniu krzyczysz
szukasz jej dłoni
samotny tlący płomień
nadal próbuje tańczyć.
https://www.youtube.com/watch?v=q31tGyBJhRY

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • marka

    13 May 2020, 20:01

    Piękny utwór!!!

    od kati75
  • szpiek

    9 May 2020, 04:13

    Tak, można już żyć ze sztucznym sercem.

  • kati75

    8 May 2020, 21:28

    Cieszę się Adamie ,że doskonale zrozumiałeś co chciałam przekazać:-) Pozdrawiam 🙂

  • kati75

    8 May 2020, 21:28

    Mariusz oczywiście spróbuj żyć bez serca,czysto praktycznie niemożliwe!lecz metafora potrafi zdziałać cuda :-)

  • 8 May 2020, 17:03

    Pięknie. Jest tak jak pisałaś.
    Utwór nie jest przypadkowy i podkreśla Twoje wersy.

    od kati75
  • szpiek

    8 May 2020, 17:02

    Każde serce ma właściciela 🙂

    od kati75