Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::NN::...

W pozycji bocznej ustalonej
Zastygł jak wosk przelany przez klucz.
Trup na działkach nie jest dobrą wróżbą.

Zimny, bez problemów na głowie
Na noszach, zawinięty w czarny worek
Wyrusza w ostatnią swoją podróż.

Zabrakło odrobiny ciepła,
Nie tego co ulatuje z herbaty
Pitej przy czytaniu nekrologu z gazety.

21 110 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • marka

    4 December 2010, 21:21

    Życie to życie a mocz jest słony jak łzy...
    Dawno nie zaglądałem na cytaty i omal nie uciekł mi taki rodzynek.
    Pozdrawiam i gratulacje, super.

  • 3 December 2010, 20:17

    Przemku,
    poruszył mnie Twój wiersz...nie umiem napisać, że piękny, odczuwam jakąs przed tym blokadę, ale poruszający...

  • Granda

    3 December 2010, 19:41

    Nie wiem czy to mistrzostwo w dobraniu słów, czy też przekaz, ale to jest tekst który trafia prosto w sedno.

    Wyrazy wielkiego szacunku

  • Leid3210

    3 December 2010, 12:19

    to rzeczywiscie niedobra wrozba...

    ...a my kotlet, w cieplym domu ,
    ...a my sianko pod obrus...

  • giulietka

    3 December 2010, 11:52

    Zabrakło odrobiny ciepła...

    Dobrze, że pojawił się tutaj taki tekst!