Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Łąki czar "

W powietrzu zapach soczystej trawy
Zwiewne myśli pisze wiatr
Ciepło radośnie przyjemnie tak
Dotknęłam sukienki makowej panienki
Poczułam delikatny kolor czerwony
Otworzyłam oczy z uwagą szeroko
I...Ty wpadłeś mi w oko - Motylku
Nie wymagało to wiele wysiłku
Zapomniałam o niebie - raj utracony
Zazieleniło się serce moje
Szczęście dzielone ze światem
Jesteś mi prawie bratem
Na ziemskiej drodze
Lećmy razem za kwiatów zapachem
Nie tylko dziś - nie tylko latem
W jesienną pogodę obok trwaj
Zimą odpoczniemy
Wiosną rozkwitniemy jeszcze raz
I tak przez tysiąc lat......
Łąki czar będzie kusił nas
Kolejny raz...

22.06.2021
20:32

281 886 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących