Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozwolę dopalić się świeczce...

w półmroku
napiszę piękny wiersz
z wczorajszych tkliwych zdań
i przesłodzonych magią świąt obietnic…
piórem przywrócę jeszcze raz
łamanego opłatka trzask
i ku podzięce umieszczę wiersz
na „ fejsie ”
słowami jeszcze raz
na chwilę zatrzymam czas
aż skończy się noc
i zgaśnie knot…
a gdy zapuka w okno dzień
położę się spełniony spać
ucieknę w błogi sen
od miałkich, pustych słów
od samego siebie
od tej całej p……….
grudniowej schizofrenii…

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • giulietka

    27 December 2014, 22:25

    W samo serce, jak zawsze, Gerardzie.