Menu
Gildia Pióra na Patronite

pokój z widokiem

w pokoju z widokiem na samotność
nadajesz słowom poważnego znaczenia.
na zakręcie, sam że sobą
ścigasz zachodzące słońce.
światło które w tobie zgasło
nie rozproszy mroku duszy.

miało być łatwo krok za krokiem
w kolejny dzień. teraz z odłamków
składasz siebie, cerujac dziury
po kolejnych jęczących dniach.

nic już nie będzie takie samo,
kwaśny smak poranka po zatęchłym
zapachu nocy. na twarzy maska.
pod nią blady cień uśmiechu.

ktoś przeczyta twoje imię. to jakby
zdjął stryczek z szyi. uwolnisz się.

http://youtu.be/0sZxOOlzeIE

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • Maciek Zz

    22 October 2020, 18:08

    Nie wpuśćmy nawet cienia samotności,
    bo na stałe się już zagości. 🤗

    od Malusia_035, kati75, Fergus
  • Malusia_035

    22 October 2020, 17:59

    Smutkiem pisany ,ale pięknie opowiedziany :)

    Pozdrawiam Motylku :)))