Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż

W pięknym pejzażu
nie można być samotnym
on oplata człowieka
rękami zachwytu
przytula zagubionego
szepcze

Ktoś mu
na twarzy
wymalował skupienie
nie ból
ani pogłos burzy

Poza-przestrzeń
jest w sercu
każdego człowieka
nieokreślona
bryła traw
rozmarzonych w wietrze...

128 107 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    25 July 2020, 14:54

    Świetne dwa ostatnie wersy Ach te Twoje porównania Piotrek !

  • Sylwia P.

    25 July 2020, 12:14

    Ładnie 🙂 Na początku literówka, a pod koniec może zamiast bryły :"nieokreślony zarys traw..."
    Bryła mi sie wydaje brzmi za ciężko jak dla delikatności traw... Pozdrawiam!